Egyesítő légzés

A földi életre születve az első nagy levegővételtől az utolsó kilehelésig velünk van az éltető levegő. Ennek uralása, azaz a légzés tudatossá tétele – emberségünk nagy tudása. Minél hosszabb és mélyebb levegőzéssel tápláljuk a testet, annál szebb lesz, mert nem csak a létfenntartási szerveknek jut elég oxigén, hanem marad a szépségért felelős belső alkotórészeinknek is.
 A Levegő ura a Tűznek, a Víznek és a Földnek, mert a tűz sem éghet levegő nélkül, és a vizet mi egyéb mozgatná felfelé és elfelé, ha nem a levegő? Mi öntözné a földet, ha nem a szél, ami a felhőket kergeti? Akár bent a testünkben, akár a külvilágunkban, hasonlóak az életjelenségek: A bennünk levő Levegő ura a bennünk élő Tűznek és Víznek – anyagnak.
A légzés tudatosításának első lépcsője: megfigyelni a levegőjárást az orrcsatornán végig és megjegyezni: a jobb orrluk a tűz csatornája, a bal pedig a víz csatornája.
Belső égő érzetekre és egyéb tűzjelenség megfékezésére a jobb orrlukon kifújt „tüz-levegő” hatékony gyors segély, főképpen, ha a víz csatornán belélegzett „víz-levegővel” és az „odagondolás” segítségével hűtjük az égő területet. Megfigyelhetjük, hogy a kifújt levegő egyre veszít a forróságából és szűnik az égő fájdalom.
Az eldugult orr levegőelégtelenséget jelez a tűz és víz csatornán. Az eldugulásokat levegőzés akarással és az orrjáratba kent gyógyolajokkal lehet feloldani a nem szelelő oldalon, mert a jobb orrcsatorna dugulása a víz egyoldalúságát fokozza a testben, így a belső szervek hűlését. A bal orrcsatorna dugulása fokozza a tüzes érzeteket, égő fájdalmakat, fejfájást, szárazságot.
A váltogatott orrcsatornán belélegzett-kilélegzett levegő nyugtat, görcsöt old. Rendbe teszi a belső tűz vagy víz elakadásokat: Víz be, tűz ki, tűz be, víz ki…
Lassan is lehet, gyorsabban is lehet, mert a fő a figyelem a levegővel való egyesülésben. Ezt a tudományt is gyakorolni kell, mint az írást vagy az olvasást, akkor válik igazi tudássá.
 
„Általában a belélegzett levegő ereje 10 ujjnyi távolságból, a kilélegzett levegő 12 ujjnyira érezhető. Ezen mértékek csökkentése az igazi tudomány. A mágus életszemlélet tudománya:
7 ujjnyira eredményezi a tisztánlátást, 6 ujjnyira eredményezi az égen repülés képességét,
5 ujjnyira eredményezi a nagy sebességgel való helyváltoztatást, 4 ujjnyira eredményezi az összes mágikus képességet,
3 ujjnyira eredményezi a kilenc isteni kincset, 2 ujjnyira eredményezi bármely forma felöltésének képességét,
1 ujjnyira eredményezi a láthatatlanságot…” 
“Aki nem hiszi, járjon utána.”
.
Életkönnyítő légzőgyakorlatok 
A légzőgyakorlatok elsődleges célja, hogy a légzésünkben uralkodó tanulatlan automatizmusokat megszüntessük, s helyette képesek legyünk tudatosan irányítani a levegő áramlását a testben.
„Ahogy az oroszlán, az elefánt és a tigris is lassanként megszelídíthető,
úgy a légzés is fokozatosan megszelídíthető és irányítható!”     

A sziszegő légzőgyakorlat kellemesen csökkenti a tüzet és a vizet. A nyelved hegyét éppen csak dugd ki a fogak között, és így, szájon át vegyél lélegzetet. A beszívott levegőt tartsd bent, amíg kényelmesen bírod, majd az orron át lélegezd ki. Vagy: „fogaidat zárd össze, nyelvedet nyomd a fogaknak, az ajkaidat nyisd ki, és a fogak között lassan lélegezz be – sziszegő hanggal – majd az orrnyíláson keresztül fújd ki a levegőt.“ „Ha így gyakorolsz, szépségben hasonlóvá válsz a Szerelem Istenéhez.” „Éhség, szomjúság, álmosság és fáradtság többé a gyakorlót nem érinti.”

 

A hűsítő légzőgyakorlat csökkenti a tüzet. Nyújtsd ki a nyelved, a nyelv két szélét emeld meg úgy, hogy a nyelv közepén egy kis csatorna képződjön. Majd csukd be az ajkakat úgy, hogy csak a nyelven lévő csatornán lehessen levegőt beszívni. Ezen a csatornán lassan szívd be a levegőt, tartsd benn, majd az orrnyílásokon fújd ki. Ez a légzésmód a legjobb a test lehűtésére. Erősen csökkenti a tüzet, megszünteti a hevüléseket, gyulladásokat, a lázat, az epe rendellenességeit, semlegesíti a mérgeket, oltja a szomjúságot és az éhséget.

 vissza a varázsjelekhez